DEĞİŞKENLER VE SABİTLER

Sabitler

Sabitler genellikle programın en başında değişkenlere benzer şekilde tanımlanan yapılardır. Sabitler  programda değerinin değiştirilmesine izin verilmeyen yapılardır. Const tür belirleyicisi ve #define  ön işlemci komutuyla tanımlanabilirler.

DEĞİŞKENLER.

Değişkenler bilgisayarımızda bilgiyi değil, bilgiyi bizim birbirinden ayırt etmemize yardım eden etiketler  olarak düşünebiliriz.C  programlama dilinde her değişkene hafızada bir yer ayırılır ve bu durumun sonucu olarak değişkenlerin bir veri tipi ile tanımlanması zorunludur.
Değişkenlerin  isimlendirilmesinin  C dilindeki kuralları sırasıyla;
1-)Değişkenler isimlendirilirken en fazla 32 karakter kullanılmalıdır. İlk 32 karakterden daha fazlası işleme tabi tutulmaz.
2-)  Değişken isimlendirmede İngiliz alfabesinde yer alan büyük ve küçük karakterler, 0 ile 9 arası rakamlar ve (_) simgesi kullanılabilir.

3-)Değişken adları herhangi bir rakam ile başlayamaz. İlk karakter bir harf yada (_)olmalıdır.
Sonrakiler rakamlardan oluşabilir.
4-)C diline  özgü   anahtar kelimeler değişken isimlendirmede  kullanılamaz.

Yorumlar

  1. 10% titanium rod in femur complications in - Titanium Art
    TitaniumRod and its 2016 ford fusion energi titanium sister tecate titanium Rod Rodle, are still popular powerbook g4 titanium worldwide, due to their titanium hair trimmer as seen on tv low prices, and the race tech titanium relatively high price tag in terms of quality products.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANAKART

C DE STRİNG KULLANIMI

C DERLEYİCİLERİ